Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Paneel/verwarmingsdeur met afbeelding van een paard, afkomstig uit het s.s.'Nieuw Amsterdam' (II) van de Holland-Amerika...

titelPaneel/verwarmingsdeur met afbeelding van een paard, afkomstig uit het s.s.'Nieuw Amsterdam' (II) van de Holland-Amerika Lijn. 
inventarisnummerM3042 
collectiekunstnijverheid    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerRädecker, Johannes Anton (John) 
scheepsnaamNieuw Amsterdam (II)[scheepsnaam] 
trefwoordenscheepsdeel,  verwarmingsdeur,  paneel 
omschrijvingPaneel/verwarmingsdeur met links uiteinde naar voren gebogen. Rechter zijde naar achter uitlopend met afgeronde hoek. Links en rechts scharnieren. Voornamelijk grijs van kleur, de achterzijde en randen zijn donker (groen)grijs. In het midden een decoratie in reliëf: een (springend) wit paard rood/bruin gevlekt, met boven een gekrulde sliert. Om het paard decoraties en gaten. Links boven: vierkante gaten in ruitpatroon. Links onder: ruitpatroon met vierkante gaten, wit, rood en blauw geverfd. Rechts onder: horizontale banen en ronde gaten. Rechts boven: schuine banen en rechthoekige gaten. Het paneel is van hout en metaal, polychroom beschilderd. Het paneel komt uit de Grand Hall van het s.s. 'Nieuw Amsterdam' (II), die was ontworpen door architect H. Th. Wijdeveld. Vermoedelijk was dit paneel, ontworpen door J. Rädecker, links geplaatst ten opzichte van het podium. 
afmetingenbreedte 124 cm 
diepte 50 cm 
hoogte 162 cm 
 
startdatum1938 
einddatum1938 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.