Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Cornelis Springer - Straatscene te Makkum, de Wijde Steeg (nu Middenstraat) in Oostelijke richting gezien naar de Bleeks...

titelCornelis Springer - Straatscene te Makkum, de Wijde Steeg (nu Middenstraat) in Oostelijke richting gezien naar de Bleekstraat. 
inventarisnummerFSM-2013-011 
collectieTopografie en portretten Sneek en omstreken    
museumFries Scheepvaartmuseum   Fries Scheepvaartmuseum
makerSpringer, Cornelis 
omschrijvingSchilderij. Olieverf op paneel. Straatscene te Makkum. Waarschijnlijk de Wijde Steeg (tegenwoordig de Middenstraat) gezien naar de Bleekstraat. Op straat meerdere figuren in Friese streekdracht. Bij het bruggetje (een zgn. heechhout) een dame met een gouden oorijzer waarover een floddermuts. Rechts bij de schutting een dame met een zilveren 'bloot' oorijzer (d.w.z. zonder de gebruikelijke floddermuts over het oorijzer.) Opvallende accenten zijn de witte leuning van het heechhout en de witte delen van de luifel voor de woning aan de rechterkant. Op de achterzijde van het paneel is een etiket aangebracht waarop de schilder erkend het schilderij geschilderd te hebben. De tekst luidt: 'Le soussigné declare que ce tableau, representant Vue dans le Bourg Makkum (Province de la Frise Pays Bas) est peint par lui Amsterdam le 8e Avril 187(1?). C. Springer'. Dit etiket is met lakzegels, waarop een 'S', op het paneel geplakt. Verder etiketten van eerdere eigenaars. De goudkleurige lijst is van jonger datum. 
afmetingenhoogte 42.5 cm 
breedte 31.5 cm 
hoogte 49.5 cm 
breedte 60.0 cm 
 
startdatum1873 
einddatum1873 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.