Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


The destruction by fire of the flower-boats at Canton

titelThe destruction by fire of the flower-boats at Canton 
inventarisnummerP4610 
collectiePicturalia    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
makerAfong 
omschrijvingDe brand in de bloemenbotenwijk in Kanton op 31 augustus 1894. Alle bloemenboten (300) gingen verloren. Tevens kwamen - aldus de krant - ongeveer 1000 mensen om het leven. Te zien is een groot deel van de bloemenboten, met grote rookwolken in de lucht. Op de voorgrond ook andere Chinese vaartuigen. Van de stad is weinig te zien.
Illustratie afkomstig uit 'The Graphic' van 20 oktober 1894, p. 452. Houtgravure naar een foto door Afong uit Hong Kong. In de plaat rechtsonder het monogram 'C.H.Sc'. Op de andere zijde van de pagina (p. 451) advertenties voor ondermeer de veerdienst Hoek van Holland via Harwich.
Op hetzelfde blad ook een afbeelding van de kruiser 'Wei-Yuen' die de haven van Chefoo (China) binnenvaart, die een barge op sleep heeft waarin de lichamen liggen van hen die zijn omgekomen bij het Yalu rivier treffen. Deze afbeelding is getiteld "After the battle: Chinese bringing back their dead to bury them in native soil". Afbeelding door Meisnebach naar een schets van D. M'Nabb, R.N. van het H.M.S. 'Undaunted'. 
afmetingenhoogte 40 cm 
breedte 29.4 cm 
 
startdatum1894 
einddatum1894 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.