Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Couponboekjes en foto's van passagiers van het s.s. 'Statendam' (III) voor de 50th Anniversary Convention West Indies-Ca...

titelCouponboekjes en foto's van passagiers van het s.s. 'Statendam' (III) voor de 50th Anniversary Convention West Indies-Caribbean Cruise in 1936 
inventarisnummerH3441 
collectiebedrijfsgebonden documentatie    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijving1. Couponboek van M.E. Turner aan boord de 'Statendam' (III) voor de 50th Anniversary Convention West Indies-Caribbean Cruise. In het boekje hebben totaal zeven coupons gezeten waarvan de laatste nog aanwezig is, gedateerd op 2 april 1936. Deze laatste coupon is goed voor vervoer van de pier in New York naar het Commodore Hotel of naar Grand Central Station. Op het boekje en de coupon staat Northwestern National Life Insurance Company Minneapolis,Minn.
2. Couponboek van M.E. Turner aan boord de 'Statendam' (III) voor de 50th Anniversary Convention West Indies-Caribbean Cruise. In het boekje hebben totaal zeven coupons gezeten waarvan de laatste nog aanwezig is, gedateerd op 2 april 1936. Deze laatste coupon is goed voor vervoer van de pier in New York naar het Commodore Hotel of naar Grand Central Station. Op het boekje en de coupon staat Northwestern National Life Insurance Company Minneapolis,Minn.
3. Coupon No. 4 uit Couponboek No. 325 van mevrouw Turner. Deze coupon is goed voor een excursie aan wal in Port-au-Prince op 26 maart 1936 voor één persoon.
4. Foto van passagiers die de 'Statendam' verlaten via een loopplank.
5. Foto van veertien passagiers aan boord het s.s. 'Statendam'. Zeven personen zitten op een stoel en zeven personen staan daar achter. Het gezelschap van dames en heren poseren in de buitenlucht voor de foto.
6. Foto van twee passagiers in badkleding poseren bij een windhapper. Een man en vrouw in badpak staan bij een windhapper. Op de achtergrond leunt een vrouw tegen een raamkozijn.
7. Foto van passagiers op ligstoelen en staand op het dek. De ligstoelen staan op een overdekte gallerij met uitzicht op zee.
8. Foto van vijf dames naast elkaar op een ligstoel op een dek en een heer die achter hen staat en in de camera kijkt.
9. Foto van twee heren en een dame op ligstoelen voor een zwembad op een dek. De twee heren dragen een zwembroek en de dame een badpak. Op de achtergrond is een man te zien die op de rand van het zwembad staat. Het zwembad is gefabriceerd met hout en zeil.
Object uit de collectie Van Tuikwerd over de ‘Statendam’ (III). 
afmetingenhoogte 6.0 cm 
breedte 12.0 cm 
hoogte 6.0 cm 
breedte 10.0 cm 
hoogte 12.5 cm 
breedte 17.5 cm 
hoogte 7.5 cm 
breedte 10.0 cm 
 
startdatum1936-03-26 
einddatum1936-04-02 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.