Maritiem Digitaal

collectie zoeksyteem van de maritieme musea


Het scheepsjournaal van het zeilende vissersschip 'Achilles' / VL165, schipper E. Commandeur en enige verwante documente...

titelHet scheepsjournaal van het zeilende vissersschip 'Achilles' / VL165, schipper E. Commandeur en enige verwante documenten. 
inventarisnummerH1005 
collectiehandschriften    
museumMaritiem Museum Rotterdam   Maritiem Museum Rotterdam
omschrijvingHet scheepsjournaal van de 'Achilles' uit Vlaardingen - varend voor de rederij NV Reederijkantoor voorheen firma Joost Pot - bestrijkt de periode van donderdag 11 juni 1925 t/m zondag 29 november 1925. Schipper is Egbert Commandeur (afkomstig uit Marken), stuurman is B.P. van de Linden. Het schip viste op haring.
Daarnaast twee monsterrollen, de eerste behorende bij de reis van de 'Achilles' van juni-november 1925 (gedateerd 10 juni 1925) waaruit blijkt dat er naast de schipper twaalf bemanningsleden aan boord waren (afkomstig uit Vlaardingen, Marken, West-Terschelling, Rotterdam, Middelharnis, Den Helder). De tweede monsterrol betreft de reis van de 'Achilles' in 1926 (gedateerd 31 mei 1926) en heeft naast schipper E. Commandeur dertien bemanningsleden aan boord. Beide monsterrollen zijn met een rood-wit touwtje gebonden en verzegeld en bij beide is een gedrukte 'Loonregeling voor een Zeillogger 1925' mee ingebonden.
Voorts twee bijbehorende zeekaarten (uit het scheepsjournaal van de 'Achilles'), de eerste getiteld "Kaart van de Noordzee aangevende de voor de visscherij gevaarlijke gebieden en de daarin vrijgemaakte vaargeulen" uit 1919. De tweede kaart is getiteld "British Islands. Dunbar to South Foreland East Coast of England War Channel" uit 1919. 
startdatum1919 
einddatum1926 

Commentaar van bezoekers

 
  voeg uw commentaar toe
naam
email
commentaar
afbeelding uploaden
verificatie

Typ de tekst van het plaatje in het veld. Klik op het plaatje als de tekst onleesbaar is.